BHP i HACCP Strona Główna BHP i HACCP
FORUM TEMATYCZNE: BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PRACY - BHP

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc w wyborze studiów BHP
Autor Wiadomość
skiper1984

Wysłany: 2010-07-31, 17:18   Pomoc w wyborze studiów BHP

Witam.
Jestem nowy, i na wstępie chciałbym się przywitać ze wszystkimi i z góry podziękować za rzetelne i pomocne odpowiedzi i informacje.

Moj pierwszy problem polega na wyborze uczelni na której zacznę studia podyplomowe w zakresie BHP. Chodzi mi tu o problem następujący, czy kierować się kosztami? Czy wybierać jakąś renomowaną uczelnie państwową. Ogólnie jestem z trójmiasta (Gdańsk) i może ktoś mogłby mi pomóc w wyborze. Narazie to co znalazlem to Politechnika Gdańska (strasznie oblegana i długo trzeba czekać na dostanie się na BHP i najdroższa) pozatym jest jeszcze Wyższa skoła Bankowości

https://portal.wsb.pl/wwwGdansk/GdaSpec_bezpieczenstwo_i_higiena_pracy_dsp.xml

oraz Towarzystwo oświatowe Profil

http://www.top.com.pl/eformularz.php?kurs=96

Moze jest coś więcej może ktoś coś tutaj kończył i może polecić. Ogólnie chodzi mi o to czy studia BHP to studia BHP i niewżne gdzie się je skończy byle mieć papier (bo przecież wszędzie wykladają podobne rzeczy i jak ktoś sie chce nauczyc to nawet na najgorszej uczelni sie naucz). Czy wogóle ktoś się spotkal z jakimiś ograniczeniami spowodowanymi skończeniem BHP na jakiejś uczelni.

Kolejna sprawa jaką chciałbym wyjaśnić i poukładać sobie to uprawnienia i możliwości jakie uzyskam po takich studiach. Ogólnie rzecz ujmując jestem po politechnice gdzie skończyłem budownictwo, mam także ukończone 2 letnie studium pedagogiczne i sporo róznych kursów od uprawnien na wózek widłowy przez kursy językowe po jakieś duperele. Czy z takim zapleczem i z ukończonymi studiami BHP mogę starać się o jakieś uprawnienia z zakresu szkoleń czy coś podobnego.

Bardzo dziekuje za wytrwałość w czytaniu a jeszcze bardziej za konkretne odpowiedzi.

Pozdrawiam
skiper1984

Odpowiedz do tematu